2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gisteren was het betreurenswaardige nieuws te lezen waar Sony de launch van de PlayStation 3 in Europa heeft uitgesteld tot maart 2007. Microsoft Xbox UK baas heeft hier nu een reactie op gegeven.

Doordat de PS3 nu voor de tweede keer de eindejaarsperiode moet missen in Europa, loopt het een grote achterstand op ten opzichte van de Xbox 360. Niet alleen voor Microsoft zou dit een goede zaak kunnen zijn, ook de Nintendo Wii zal hier zeker profijt uit kunnen halen.

Xbox UK baas Neil Thompson heeft een gesprek gehouden met GamesIndustry.biz waarin hij vertelt dat Microsoft helemaal niet verbaasd is dat Sony zich niet heeft kunnen houden aan een wereldwijde lancering van hun console. Microsoft weet zelf hoe moeilijk het is om een console wereldwijd terzelfdertijd te lanceren, zij hebben het namelijk zelf ook gedaan met de Xbox 360. Volgens Thompson is dit uitstel mede veroorzaakt doordat Sony nieuwe technologie gebruikt heeft in hun console die zichzelf nog niet bewezen heeft. Het uitstel van de PS3 zal volgens Microsoft weinig invloed hebben op het succes van de Xbox 360 omdat Microsoft Europa als een prioriteit ziet en dat het bedrijf er zeker van is dat het een geweldige kerst zal beleven met de console, onafhankelijk van de aan- of afwezigheid van andere consoles.

Thompson vervolgde dat gamers deze kerst een keuze zullen hebben uit 160 verschillende Xbox 360 games, waaronder titels als Viva Pinata, Gears of War, Pro Evolution Soccer 6 en FIFA 2007. Microsoft probeert eind dit jaar nog de magische kaap van 10.000.000 wereldwijd verkochte consoles te bereiken. Dat is nog een hele weg te gaan, maar het bedrijf heeft er alle vertrouwen in.

De website N-Sider.com heeft intussen al contact opgenomen met Nintendo met de vraag of de Nintendo Wii ook problemen zal ondervinden bij de launch. Nintendo reageerde al snel dat de productie van de Wii op schema is voor een launch in het vierde kwartaal en dat de plannen voor zes miljoen verkochte consoles voor het einde van het fiscale jaar op 31 maart volgend jaar, nog steeds ongewijzigd zijn.