1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is hard aan het werken aan het eerste Service Pack voor Windows Vista en aan het derde Service Pack voor Windows XP. Microsoft heeft namelijk beta-uitgaven van bovenstaande Service Packs uitgeven.

Elk besturingssysteem kent zijn kwaaltjes, dus ook Windows Vista. Problemen met ReadyBoost, het kopiëren of verplaatsen van grote bestanden, slaapstand en Blu-ray zijn allemaal aanwezig in Microsoft’s nieuwste besturingssysteem.

Microsoft loste reeds enkele van deze problemen, dankzij de "938979 Vista Performance and Reliability Pack" en "938194 Vista Compatibility and Reliability Pack." Deze pakketten waren origineel voor betatesters bedoeld, maar Microsoft besloot toch om ze vandaag openbaar te maken.

Deze bugfixes en andere updates zullen hun debuut maken in Service Pack 1. Microsoft heeft betatesters van verschillende versies van de opkomende Service Pack voorzien. Zo kunnen eventuele lekken beter getraceerd worden.

De geruchtenmachine is alweer op volle toeren. Volgens AeroXperience was het laaste buildnummer van het Service Pack voor Vista 6001.16549. Verder claimt Winbeta screenshots te hebben van SP1. Grootte van de ISO-bestanden met Vista én SP1 erop? 3,07GB voor de 32-bit versie van Vista en 4,3 GB voor de 64-bit versie.

Windows XP wordt ook niet vergeten met een derde Service Pack (build 5.1.2600.3180). De grootte van de download van SP3 is 350MB en lost meer dan 900 problemen op met de succesvolle voorganger van Vista, Windows XP.