1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft en Citrix hebben hun bestaande samenwerking opnieuw verlengd. Binnen deze vernieuwde samenwerking zullen beide partners in de nabije toekomst gezamenlijke oplossingen ontwikkelen.

De bedrijven werken al meer dan twintig jaar samen, maar hebben hun samenwerking dus nu herbevestigd. Binnen deze herbevestiging hebben Microsoft en Citrix afgesproken om roadmaps te ontwikkelen voor gezamenlijke oplossingen.

Verbeteringen Azure en Virtual Desktop

De oplossingen moet het voor klanten eenvoudiger maken om applicatie-workloads naar Microsoft Azure te brengen en de prestaties van Microsoft Virtual Desktop te verbeteren. Door Windows Virtual Desktop te combineren met Citrix Virtual Apps and Desktops kunnen klanten straks al hun applicaties op Azure draaien en al hun Windows-applicaties vanaf ieder device of platform benaderen.

Speciale Workspace-omgeving

Citrix gaat ook een Microsoft gerichte Citrix Workspace-omgeving ontwikkelen. Deze oplossing moet meer integratiemogelijkheden bieden om de prestaties, functionaliteit en micro-apps voor Microsoft-toepassingen te verbeteren. Denk hierbij aan Windows Virtual Desktop en Microsoft 365, inclusief Microsoft Teams.

Ook zal Citrix Microsoft Azure en Microsoft 365 voor zijn eigen processen gaan gebruiken. Dit om nog meer innovatie te bewerkstelligen en de eigen productiviteit te vergroten. Veder is Citrix Workspace nu ook op Microsoft Azure beschikbaar.

Tip: Citrix pakt door met Citrix Workspace, definieert het nieuwe werken