Abonneer je gratis op Techzine!

Adobe heeft vandaag publieke bèta’s vrijgegeven van enkele programma’s van de aankomende Creative Suite 4. Het gaat hier om Dreamweaver, Soundbooth en Fireworks.

De drie bèta’s zijn slechts 48 uur te gebruiken. Alleen gebruikers van de Creative Suite 3 mogen de programma’s nog gebruiken nadat de 48 uur verstreken zijn. De nieuwe, niet-complete Creative Suite 4 is voor iedereen te downloaden vanaf Adobe Labs.

Dreamweaver heeft in deze versie een vernieuwde interface mogen verwelkomen. Ook worden webpagina’s nu live gerenderd door middel van de opensource-WebKit-engine onder andere gebruikt in Safari. Ook is er een nieuwe Related Files-werkbalk aan de werkomgeving toegevoegd. Op deze werkbalk worden all geassocieerde documenten weergegeven, zoals CSS-, JavaScript-, PHP-, en XML-documenten.

Fireworks mag eveneens een nieuwe gebruikersinterface welkom heten. Deze nieuwe GUI integreert beter met de andere Adobe-applicaties zoals Photoshop, Illustrator en Flash. Ook nieuw in deze CS4-versie van Fireworks is de mogelijkheid tot het exporteren van PDF-, CSS- en afbeeldingsbestanden en de mogelijkheid om AIR-applicaties te fabriceren.

Als laatste is er nog Soundbooth, die applicatie heeft verschillende nieuwe features ontvangen zoals multitrackondersteuning, het previewen van een mp3-bestand bij nieuwe compressie en een nieuwe Soundbooth Score-workflow. Soundbooth heeft ook ondersteuning voor het nieuwe Adobe Sound Document-formaat.

Creative Suite 4 wordt aan het einde van dit jaar of aan het begin van het nieuwe jaar verwacht en zal niet alleen bestaan uit bovenstaande applicaties. De huidige bètaversies zijn te downloaden voor Mac OS X 10.4 en hoger en Windows XP en hoger.