1 min

Eén van de populairste softwarepakketten ter wereld heeft vandaag een nieuwe versie gekregen. Adobe heeft aangekondigd dat Adobe Creative Suite 6 per direct beschikbaar zal zijn. De Creative Cloud-service zal vanaf 11 mei te gebruiken zijn.

Enkele weken terug introduceerde Adobe het nieuwste pakket uit de Creative Suite-reeks, alsmede de Creative Cloud-service, waarmee dus ook Adobe de eerste stappen zet in de wereld van Clouddiensten. Met behulp van de Creative Clouddienst kunnen gebruikers nieuwe services en tools verkrijgen, maar wel tegen een periodieke betaling. Creative Cloud kan gezien worden als een centraal punt waarmee men creatief werk kan delen met andere gebruikers. Natuurlijk is het dankzij Creative Cloud ook eenvoudiger om bestanden te delen tussen verschillende systemen van dezelfde gebruiker.

Creative Suite 6 zal onder andere nieuwe versies van Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects en Flash Professional bevatten. CS6 wordt bovendien in vier varianten uitgebracht, waarbij het aanbod aan meegeleverde programma’s varieert. Het gaat om Design Standard, Design & Web Premium, Production Premium en de Master Collection.

De grootste wijzigingen voor CS6 zijn de komst van een verbeterde interface die simpele workflow stimuleert, hulpmiddelen voor de bevordering van het toepassen van consistente ontwerpen en Adobe Mercury Graphics, waarmee de performance verbeterd wordt.

Vooralsnog is Creative Suite alleen in de Verenigde Staten gelanceerd. Een datum voor Europa is niet voor handen, de verwachting is echter dat Adobe niet lang op zich zal laten wachen.