1 min

Tags in dit artikel

, ,

Digium, het bedrijf achter het opensource-VoIP-platform Asterisk, heeft een samenwerking met Skype aangekondigd. Als onderdeel van de samenwerking is ook het Skype For Asterisk bètaprogramma opgestart.

Het Skype For Asterisk-programma maakt de integratie van Skype-functionaliteit in de Asterisk-software mogelijk. Als resultaat van het programma moeten Asterisk-gebruikers de mogelijkheid krijgen om Skype-gesprekken te starten, ontvangen of door te verwijzen vanuit hun Asterisk-telefoniesysteem.

De bètaversie van Skype For Asterisk is een add-on channel driver module die Skype-internetgesprekken met Asterisk-gebaseerde telefonieproducten kan integreren. Het stelt bedrijven ook in staat om Skypes Skype-out-functionaliteit, waarmee men goedkoop naar echte telefoonlijnen kan bellen, te gebruiken als uitgaande lijn. Het is ook mogelijk om via Skype-in een binnenkomende lijn te krijgen.

Het bètaprogramma is al gestart en Asterisk-gebruikers, -systeembeheerders en -ontwikkelaars kunnen zich online opgeven. In deze eerste bètatest is er ruimte voor slechts een beperkt aantal mensen. Na de bètaperiode zal Digium zelf en zijn distributeurs het programma te koop gaan aanbieden.