min

Tags in dit artikel

, , ,

Begin deze maand berichtten wij al dat Skype had aangekondigd dat er binnenkort naar vaste telefoonnummers zou kunnen worden gebeld. Tot vandaag kon je met Skype alleen naar andere Skype gebruikers "bellen".

Het is nog een bèta-versie, dus foutloos is het niet. Je kan de bèta niet downloaden met de update-functie in Skype. Je moet Skype opnieuw van de site downloaden. Als je de bèta hebt, zie je dat vanzelf aan de optie "dial" in je scherm.

Met deze dial-optie kan je dus naar nummers bellen, maar doordat het slechts een bèta is, werkt het niet erg goed. De gesprekken lijken nog goed te gaan, maar er zijn verschillende klachten gehoord. Zo kunnen sommige mensen geen tweede nummer meer invoeren. En bij sommigen belt Skype het verkeerd ingetoetste nummer, zelfs nadat het nummer is "ge-edit".

Met SkypeOut (de naam van de optie) kan je met je creditcard betalen voor de gesprekken. De gesprekskosten vind je hier. Het bedrijf vermeldt dan wel dat er in het programma fouten kunnen zitten, die ze graag gemeld willen hebben, maar het benadrukt dat er bij het betalen geen fouten zitten.