min

Tags in dit artikel

, , ,

In navolging van vele andere fabrikanten gaat nu ook Mushkin zich op de SSD-markt begeven. De fabrikant kiest ervoor de SSD’s de bijzondere naam "Europa" mee te geven.


De eerst MLC solid state disk-lijn gaat "Europa" heten en is vernoemd naar de vrouw uit de Griekse mythologie die door Zeus ontvoerd werd voor romantische doeleinden. "Zeus viel voor de liefde en schoonheid van Europa, elke snelheidsgek kan nu hetzelfde doen", aldus de CEO van Mushkin Logistic Duitsland.

De schijfjes komen in de smaken 32-, 64-, 128-, 192- en 256GB met een fysieke grootte van 2,5-inch. Prestaties zijn ook bekend, namelijk een leessnelheid van 150MB/s en een schrijfsnelheid van 90MB/s. Het bijzondere aan deze schijfjes is het feit dat ze een geïntegreerde mini-USB2.0-connector hebben. Zo kan men gemakkelijk de SSD als externe harde schijf gebruiken zonder extra stroomtoevoer.

De schijven zijn, hoe kan het ook anders, alleen nog te bestellen in Europa voor een prijs tussen 106 euro en 500 euro in de Mushkin webshop.