1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mushkin, producent van computeronderdelen, heeft onlangs een nieuwe SSD geïntroduceerd. De SSD in kwestie gaat onder de naam Europa III verkocht worden.

De SSD is gebaseerd op MLC NAND-flashgeheugen. De gebruikte controller in de Europa III is afkomstig van Samsung en Mushkin heeft er voor gekozen om de S3C29RBB-controller van het bedrijf te gebruiken. Volgens Mushkin levert de bovenstaande combinatie voordelen op met betrekking tot de snelheid van de SSD. De lees- en schrijfsnelheden van de SSD zouden respectievelijk 220 MB/s en 200 MB/s bedragen.

De Europa III van Mushkin is 2,5 inch groot en is uitgerust met een SATA II-interface voor de interne communicatie. Het verbruik van de SSD zou in idle en load respectievelijk 0,15W en 0,25W bedragen. De MTBF van het product van Mushkin bedraagt één miljoen uur.

De Europa III zal eerst met een opslagcapaciteit van 250 GB op de markt gebracht worden. Vervolgens gaan daarna andere modellen gelanceerd worden met andere hoeveelheden opslagcapaciteit.

Over de prijs en de lanceringsdatum van de Europa III is door Mushkin nog niet gesproken.