Abonneer je gratis op Techzine!

Logitech komt met een nieuw racestuur in de G-lijn, namelijk met de G27. Er waren op het net al vele berichten te vinden, maar nu lijkt alles eindelijk waar te zijn.

Na maanden van geruchten op verschillende racesimulatiefora is eindelijke de kogel door de kerk. De G27 komt beschikbaar. De eerste geruchten begonnen al eind 2008, tot er op een gegeven moment op het Live For Speed-forum een insiderfoto uitlekte die door velen werden afgedaan als nep.

In maart werd het onderdeelnummer bekend, dit bleek 941-000045 te zijn. Ook werd bekend dat er in de controllersfile van Simbins GTR Evolution bepaalde lijnen waren voor de G27, met name voor de toerentallichten bovenop het stuur.

De afgelopen week kwam Codemasters met informatie over zijn nieuwe racespel Colin McRae Dirt 2, waarin een ontwikkelaar vermeldde dat de G27 ook ondersteund werd. Deze informatie werd zo snel mogelijk weer verwijderd, maar toen was het kwaad al geschied.

Toen Logitech in 2006 met de Logitech G25 op de markt kwam, was iedereen verrast. Het was het eerste consumentenstuur met koppelingspedaal en pookje in H-patroon. Concurrent Fanatec legt Logitech het vuur steeds sterker aan de schenen en ook de community meent dat er zeker minpunten aan de G25 zijn. Zo zouden er te weinig knoppen op het stuur zelf zitten (slechts 2), werd het stuur aan de dunne kant bevonden en was de schakelpook een bron van problemen: maar al te vaak werkte de schakelpook niet meer geheel of zonder problemen.

De dikte van het stuur moet beter zijn met de G27, evenals het aantal knoppen dat omhoog gebracht is naar zes. Daarnaast zitten er toerentallichten bovenop het stuur. Verder lijken kleine wijzigingen aangebracht aan de schakelpook: waar je voorheen tussen sequentieel en H-bak kon schakelen, zit nu een Logitech-logo.

Er wordt verwacht dat de Logitech G27 op ongeveer hetzelfde moment in de schappen komt als Gran Turismo 5. Wanneer dit exact gebeurt is onbekend, maar gezien Microsoft al in oktober met Forza 3 komt, wordt verwacht dat Polyphony en Sony niet achter zullen blijven. Hopelijk komt er nog een release dit jaar.