Ondanks al het zinderende nieuws over Android 3.1 en 4.0 leven we momenteel vooral nog met versies als 2.3 en ouder. Zo ook de eigenaren van de Galaxy Tab. Echter kunnen zij nu een update naar versie 2.3.3 tegemoet zien.

Samsung is namelijk begonnen met het uitrollen van deze update in Italië. Deze update zal worden aangeboden middels Samsung’s eigen desktopprogramma Kies. Waarschijnlijk komen andere landen in de aankomende dagen ook aan de beurt. Kan je echter niet wachten dan kan je natuurlijk de software-update handmatig downloaden en installeren op je eigen Samsung Galaxy Tab.

Het nieuws van deze update werd als eerste bekend op het forum van Androidiani en werd vrij vlot bevestigd door gebruikers van het XDA-Developers forum. Inmiddels is de update ook te downloaden op het officiële Galaxy Tab forum. Wanneer je besluit om de update handmatig te installeren raden wij je met klem aan om de instructies op het Galaxy Tab forum goed en aandachtig door te lezen. Je wilt namelijk geen kapotte Galaxy Tab natuurlijk.