Samsung heeft laten weten dat de hele Galaxy familie de beschikking gaat krijgen over Android 2.3 oftewel Gingerbread. Deze maand nog zullen de updates van de Galaxy S en de Galaxy Tab worden vrijgegeven. Later zullen de updates volgen voor de Galaxy Gio, Galaxy Ace, Galaxy Fit en de Galaxy Mini.

Samsung is inmiddels begonnen met het verspreiden van de eerste updates in Engeland en de Scandinavische landen. Wanneer Nederland precies aan de beurt is blijft nog even afwachten. Maar heel lang kan het niet meer gaan duren. De updates moeten helaas wel via de Kiessoftware van Samsung worden geïnstalleerd want de toestellen kunnen niet overweg met Over-the-Air updates.

In elk geval zullen de updates in de loop van mei en juni wereldwijd worden verspreid dus Nederland is sowieso binnen 7 weken aan de beurt.

Behalve een update van het Android besturingssysteem zijn ook een aantal Samsung applicaties voorzien van een update en is de snelheid en stabiliteit van de toestellen flink verbeterd. Tot slot zal de TouchWiz-interface van de toestellen ook worden bijgewerkt naar een nieuwe versie.