CEO Samsung bevestigt komst 8 inch Galaxy Note

Abonneer je gratis op Techzine!

Het internet is al enige tijd in discussie over de mogelijke komst van een 8 inch Galaxy Note, maar de CES-beurs die eerder in januari plaatsvond bleek niet het aangewezen evenement te zijn voor Samsung om een aankondiging te doen. Het apparaat zal daarentegen wel aangekondigd worden op het aanstaande Mobile World Congress, zo meldt Samsung’s CEO.

JK Shin, hoofd van Samsung Mobile Communications, heeft tegenover iNews24 bevestigd dat er wel degelijk een 8 inch Samsung Galaxy Note op komst is. Het is nog onduidelijk of het hierbij gaat om een tablet, of dat het apparaat ook een belfunctie moet krijgen. De nieuwe Note zal aangekondigd worden op het Mobile World Congress, dat eind februari plaatsvindt. iNews24 wist eerder ook al te melden dat er een Galaxy S III Mini zou komen, voordat dit apparaat officieel werd aangekondigd.

Als het hier gaat om het apparaat dat de codenaam GT-N5100 draagt, betekent dit dat we op MWC een aankondiging gaan meemaken van een 8 inch Note met een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels, die zal draaien op een 1,6 GHz quad-core Exynos-processor. Aangezien JK Shin niets meer wilde delen dan de schermgrootte zullen we toch echt op het MWC moeten wachten voor definitieve details rondom het apparaat.