Waren het eerst de smartphones die almaar groter werden, nu lijkt een gedeelte van de tablets dezelfde behandeling te krijgen. Volgens de Koreaanse IT-nieuwssite ETNews werkt Samsung aan een Galaxy Note 12.2, een tablet met een 12 inch-scherm en een WQXGA-schermresolutie, welke hoger is dan Full HD.

Voor de mensen die hun 10.1 inch Galaxy Tab te klein vinden, komt Samsung dit najaar mogelijk met een tablet van maar liefst 12.2 inch, als we de Koreaanse website mogen geloven. Deze 12 inch tablet zal naar verluidt gaan beschikken over een zeer hoge resolutie van 2560 x 1600 pixels, hiermee zullen foto’s scherper worden weergegeven dan op bestaande tablets van Samsung.

Het gebruikte scherm zou volgens de geruchten niet van eigen makelij zijn, maar door Sharp worden geleverd, het zou gaan om een IGZO-panel. Samsung zou 2 tot 2,5 miljoen schermen per maand hebben besteld. De tablet zou geleverd worden met een S-Pen, waardoor het voor de hand ligt dat het gaat om een apparaat uit de Galaxy Note-reeks. Tot op heden zijn het slechts geruchten en blijft het zodoende afwachten.

Volgens de geruchten zou ook Apple werken aan een iPad met een scherm van 12 inch, maar ook hierover is nog niets concreets bekend. Zowel Samsung als Apple hebben op dit moment nog niks aan te kondigen.