Samsung zou van plan zijn om tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe Galaxy Note aan te kondigen. Gezien het aardige succes van deze grote smartphone is dit geen wonder. Wat echter wel opvallend is, is dat er aanwijzingen zijn dat het gaat om een Galaxy Note met een scherm dat bijna tweemaal zo groot is.

De volgende Galaxy Note zou namelijk een scherm van 10.1 inch bevatten en daarmee is dit apparaat qua schermgrootte een volwaardige tablet, in plaats van een toestel dat tussen een tablet en smartphone in zit. De Galaxy Note 10.1 zou voorzien zijn van een S-Pen, de stylus waarmee men kan tekenen op de Galaxy Note. Het vernieuwende op functioneel gebied is dat de Galaxy Note overweg kan met 3D-gebaren middels de camera aan de voorkant en spraakbesturing. Een groot nadeel van de Galaxy Note 10.1 is dat het toestel niet meer als telefoon te classificeren is, ondersteuning voor 3G of 4G zou namelijk weggelaten zijn.

Samsung zou deze gigantische Galaxy Note op de MWC uit de doeken doen tijdens de Samsung Developer Day, welke op 28 februari valt. Dit is op te maken uit een uitnodiging die het bedrijf verspreidt.