1 min

Rackspace heeft bekendgemaakt dat het medio volgend jaar zijn eerste datacenter gaat openen in Duitsland. Rackspace heeft gekozen voor de Duitse stad Frankfurt, reden om voor Duitsland te kiezen is ongetwijfeld de strenge privacy wetgeving rond het opslaan van data.

Duitsland is in korte tijd erg populair geworden onder techgiganten om datacenters te openen. De strenge Duitse privacywetgeving is hier de reden van, veel bedrijven wantrouwen Amerikaanse bedrijven omdat de Amerikaanse overheid wetgeving heeft ingevoerd dat data altijd is op te vragen, ook buiten de VS, iets wat de Duitse wetgeving nu weer resoluut heeft verboden.

Rackspace heeft straks wereldwijd 12 datacenters waarvan Frankfurt de eerste is in het vaste land van Europa. Verder zijn er datacenters in  onder meer Ashburn (Washington DC), Chicago, Dallas, Hong Kong, Londen en Sydney. De focus van het datacenter in Frankfurt zal vooral de private cloud zijn, maar ook hostingomgevingen met volledig onderhouden (managed) VMware-omgevingen.

De cloudmarkt groeit nog steeds als kool en daarom zien we dat veel techgiganten fors investeren in het uitbreiden van hun datacentercapaciteit. Amazon gaat uitbreiden in Frankrijk, Google wil volgend jaar bijna verdrievoudigen, IBM verdriedubbeld zijn capaciteit in het Verenigd Koninkrijk en Microsoft opent twee nieuwe datacenters in Duitsland en Frankrijk.