2min

Previder heeft besloten om zijn portfolio uit te breiden met Microsoft Azure-diensten. Het bedrijf levert al cloud-, datacenter- en connectiviteitsdiensten, maar biedt nu hybride cloudomgevingen aan door bestaande IT-omgevingen te koppelen met Azure via de snelle ExpressRoute-koppeling.

Steeds meer organisaties hebben behoefte aan een brede keuze aan clouddiensten om hun hybride cloud-infrastructuren  te kunnen inrichten. Previder komt hieraan tegemoet door Microsoft Azure aan het productportfolio toe te voegen. Previder biedt klanten nu met een aantrekkelijke korting om Azure-diensten af te nemen, en ze te combineren met de voordelen van het datacenter op het gebied van colocatie en cloud-services. Zo wordt er ook een ExpressRoute-koppeling geleverd, waarmee een rechtstreekse, snelle en betrouwbare verbinding gelegd kan worden tussen de eigen on-premise IT-omgeving, de Previder-datacenters en de Azure-cloud. Previder levert deze ExpressRoute-koppeling gratis aan klanten die veel Azure-diensten afnemen.

“Microsoft Azure is een mooie aanvulling op ons productaanbod,” zegt Eric Vredeveldt, directeur van Previder. “Klanten kunnen via Previder met korting Microsoft Azure-diensten afnemen, en die bovendien op een uiterst veilige en betrouwbare manier koppelen aan hun bestaande omgeving met ExpressRoute.”

Hybride clouds

Microsoft Azure is voor bedrijven een interessant public cloud-alternatief naast Previder IaaS. Met de ExpressRoute-verbindingen is het mogelijk om toepassingen te bouwen die zowel gebruik maken van Microsoft Azure als de eigen infrastructuur in de Previder datacenters, of een virtuele omgeving in Previder IaaS. Hierbij kunnen alle functionaliteiten van Azure gebruikt worden, en de veiligheid en prestaties zijn optimaal door de hoge doorvoersnelheid van de ExpressRoute-verbindingen, die niet via het openbare internet lopen. Een aanvullend voordeel hiervan is dat er een aanzienlijke kostenbesparing mogelijk is doordat dataverkeer met ExpressRoute niet meer over de eigen internetconnectie loopt.