Barracuda Networks introduceert nieuwe public cloud-mogelijkheden voor de Barracuda Web Application Firewall en de Barracuda NextGen Firewall. De verbeterde ‘cloud-generation’ firewalls ondersteunen betaling op basis van daadwerkelijk gebruik en bieden automatisch beveiligingsfuncties voor DevSecOps-workflows. Klanten zullen zo makkelijker kunnen migreren naar de public cloud.

Met de cloud-generation firewalls van Barracuda moeten klanten beveiliging makkelijk en rendabel kunnen inzetten in de cloud, in hybride omgevingen en in multi-cloud omgevingen. Naast directe integratie met de public cloud, is er API-integratie voor DevOps-tools en automatiseringsworkflows. In hybride omgevingen kunnen alle firewalls centraal beheerd worden. Er is ook ondersteuning voor specifieke kenmerken van de cloud zoals horizontale schaalbaarheid, gedistribueerde policy-sets en optimale connectiviteit via het mesh-model. Met het licentiemodel kunnen klanten beveiliging afnemen op dezelfde wijze als zij public clouddiensten afnemen.

Nieuwe mogelijkheden

Een nieuwe mogelijkheid is het betalen naar gebruik via AWS Marketplace Metering Service Billing. De Barracuda NextGen Firewall is per direct beschikbaar als dienst in de AWS Marketplace, waarbij klanten alleen betalen voor daadwerkelijk gebruik. Alles wordt daarbij afgehandeld binnen de AWS Marketplace, zodat klanten zich niet hoeven te bekommeren over licenties en alleen betalen voor het daadwerkelijke dataverkeer dat door de firewall wordt gefilterd. Klanten kunnen Continuous Integration/Continuous Delivery omgevingen bouwen, die ook oplossingen van hun softwarepartners omvatten.

Anderzijds kan het REST API-raamwerk gebruikt worden om de Barracuda Web Application Firewall automatisch te configureren. Deze firewall beschikt nu over Puppets Labs-integratie binnen AWS. Dankzij deze integratie kunnen ontwikkelaars het testen van apps automatiseren en is het mogelijk om beveiligingsfuncties al tijdens het ontwikkelproces te integreren. Dit verkort de totale ontwikkeltijd en beveiligt de uiteindelijke toepassing beter.

Onderzoek

Om het belang aan te tonen verwijst Barracuda naar een onderzoek dat het bedrijf financierde. Ruim 40 procent van de organisaties heeft een deel van zijn infrastructuur in de public cloud ondergebracht. Belangrijke factoren achter de adoptie van de public cloud zijn makkelijke integratie met bestaande technologie (51 procent), sterke beveiliging van apps (54 procent) en sterke beveiliging van de toegang tot applicaties in de publieke cloud (48 procent).