Samenwerking van onder andere Microsoft en Barracuda moet migratie naar Azure vergemakkelijken

Abonneer je gratis op Techzine!

Barracuda Networks laat aan Techzine weten samen te werken met ValueBlue, Macaw en Microsoft om klanten te helpen bij de migratie naar Microsofts Azure cloudplatform. Bedrijven die hun IT-processen naar de cloud willen verplaatsen krijgen hierdoor onder andere niet meer te maken met overleg met verschillende partijen voor inventarisatie van de situatie.

Organisaties hoeven ook niet langer zelf uit te zoeken of de verschillende diensten van de cloud compatibel zijn met elkaar. De samenwerkende partijen beloven het uiteindelijke advies onderling af te stemmen, waarin ook mogelijke optimalisatielagen voor IT- en businessprocessen in kaart worden gebracht. De afstemming vindt eveneens plaats bij het beheer en de implementatie.

Het gehele proces moet daardoor soepeler verlopen, terwijl klanten slechts één contactpersoon hebben. Zo willen de vier partijen een totaaloplossing bieden die optimaal aansluit op de behoeften van de klant. Het samenwerkingsinitiatief heeft als doel een moeiteloze overstap te realiseren, waarbij er oog is voor de eerder genoemde obstakels.

Invloed per partij

De ValueBlue Cloud Value Assessment biedt binnen tien dagen een overzicht van de infrastructuur, de processen, de applicaties, relevante kenmerken, onderlinge relaties en afhankelijkheden die een rol spelen bij de migratie naar de cloud. Op basis daarvan wordt een roadmap naar de cloud opgesteld. Er wordt gekeken naar mogelijkheden om processen te optimaliseren en indien mogelijk te automatiseren.

De beveiligingsproducten en -diensten van Barracuda zullen voorzien in de beveiligingsfuncties die nodig zijn voor een nieuwe cloud infrastructuur. Zo moet een overstap naar de cloud makkelijker worden en naadloze beveiliging van zowel de on-premises als de cloud omgeving mogelijk worden. Er ontstaat zo één totaaloverzicht en geïntegreerd beheer van de hele beveilingsinfrastructuur, legt Barracuda uit.

Microsoft geeft dan ook aan dat de overstap naar de cloud veel vragen en specifieke verzoeken op het gebied van connectiviteit en security oplevert. Door de samenwerking moet iedere deelnemende partij specifieke expertise brengen, terwijl er ook tools zijn voor de transitie.