2min

Tags in dit artikel

, , ,

Versatel introduceert Free ADSL op Belgische consumentenmarkt. Breedband internet zonder abonnement en betalen per surfminuut Eindelijk ADSL op maat en betaalbaar voor iedereen

Versatel Belgium N.V. introduceert vandaag Free ADSL voor consumenten op de Belgische markt. Met Versatel Free ADSL betaalt de gebruiker geen abonnementsgeld en betaalt deze alleen voor werkelijk verbruikte surfminuten. Met de introductie van dit unieke ADSL product maakt Versatel snel en voordelig internetten voor ruim 95% van de Belgische huishoudens mogelijk. Versatel Free ADSL is ontwikkeld voor mensen die internet hoofdzakelijk gebruiken voor e-mailen en voor snel surfen op het internet.

Door af te stappen van de vaste maandelijkse vergoeding opent Versatel met Free ADSL nieuwe gebruiksperspectieven. Immers, de kost van breedband internettoegang is nu gerelateerd aan de surfminuten van de voorbije maand, naar analogie met een klassieke dial-in connectie. Een maand niet surfen betekent een maand niets betalen. Daarenboven hoeft de gebruiker geen langlopend contract te tekenen. Zo kan makkelijk én kosteloos overgestapt worden op andere Versatel ADSL diensten.

Versatel Free ADSL gebruikers ontvangen gratis een spam- en virusfilter. Alle e-mails worden automatisch gecontroleerd op virussen, die zonodig worden verwijderd. Bovendien wordt al het emailverkeer gefilterd op spam zodat Versatel gebruikers zo min mogelijk last hebben van ongevraagde e-mail. De snelheid van Versatel Free ADSL bedraagt 512 Kbit/s downstream en 256 Kbit/s upstream, wat ruim tien keer sneller is dan internetten via een gewone telefoonlijn.

Versatel komt zo eveneens tegemoet aan de oproepen van Minister Freya Van den Bossche en Staatssecretaris Peter Vanvelthoven. Zij riepen de sector recent op tot de ontwikkeling van een ADSL dienst met een prijs van rond de 20 euro. Van den Bossche en Vanvelthoven willen hiermee voorkomen dat België een achterstand oploopt in de breedbandpenetratie in Europa.

Frank van der Ent, Managing Director Versatel Belgium, is verheugd :"Deze lancering markeert een historisch moment voor Versatel en voor de Belgische internetmarkt. De introductie van deze diensten stelt onze visie duidelijk: we bieden iedereen comfortabel, eenvoudig en betaalbaar ADSL surfen.". Hij besluit: "Zo maakt Versatel eindelijk ADSL op maat voor iedereen."

Versatel Always ADSL
Voor internet gebruikers die toch de voorkeur geven aan snel internetten voor een vast bedrag per maand, introduceert Versatel gelijktijdig Versatel Always ADSL. Voor een vaste maandelijkse vergoeding van 19,90 euro kijgt de gebruiker dezelfde snelheden als met Free ADSL, maar zonder tijdsbeperking. Dit is momenteel het laagste bedrag voor een ADSL abonnement op de Belgische markt. Versatel doorbreekt resoluut de Belgische prijsbarrière en brengt België zo in lijn met de omringende landen waar reeds langer ADSL diensten op dit prijsniveau verkrijgbaar zijn.

Meer informatie over de producten is te vinden op http://www.versatel.be