1 min

Tags in dit artikel

,

Mydoom.A-worm staat bovenaan de lijst met meest voorkomende virussen. Deze worm infecteerde eind januari in een snel tempo een hoop pc’s.

MyDoom-A is in februari bijna 35 miljoen keer aangetroffen door Messagelabs. Dat is ongeveer 7 keer zoveel als nummer 2 op de lijst. Trend Micro heeft er 2 miljoen gesignaleerd, waarvan de meeste in Europa. In februari werden er in Europa een half miljoen mailtjes met het virus onderschept.

Ook scoorde de Netsky.B erg hoog. Deze worm is twee weken geleden verschenen en kwam vaak in Nederland voor, aldus Marius van Oers van Network Associates. Netsky-B is de variant van het eerste Netsky-virus dat 2 dagen daarvoor opdook.

Ook wordt er gewaarschuwd voor nieuwe varianten van de Bagle-worm. Er zijn nu E-, F- en G-varianten in de omloop. Ze lijken allemaal erg op elkaar qua werking. De eerste Bagle-worm verscheen half januari als een massmailer. Dat is een worm die zich per e-mail doorstuurt. De worm had maar een korte levensduur en was tot 28 januari actief. De E-, F- en G-varianten zijn tot 25 maart actief. Daarna deïnstalleren ze zichzelf, aldus Symantec.