1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twee nieuwe rapporten van DFC Intelligence (een onderzoeksbureau op het gebied van Marketing onderzoek) onderstrepen de groeiende gelijkenissen tussen de entertainment industrie en de muziek en film industrie. De directeur van DFC Intelligence, David cole zegt dat de winsten gemaakt in de entertainment industrie de komende vijf jaar die van de muziekindustrie voorbij kunnen streven.
Spellen worden steeds vaker door volwassenen gespeeld, de entertainment industrie groeit zodoende wereldwijd, en de verkoop van spellen online word langzamerhand realiteit. Door deze enorme groei van de markt is een goede promotie van een product tegenwoordig belangrijker dan een spel afleveren met een goede gameplay.

De afgelopen jaren is de afzet van consolespellen stabiel gebleven en heeft momenteel ongeveer een marktaandeel van 43%, de groei van de markt is dan ook vrijwel geheel te verklaren uit de groei van de spellenmarkt voor de pc. In steeds meer huishoudens zijn tegenwoordig meerdere computers, ook worden er per pc steeds meer en vaker spellen gekocht. De volgende stap die de entertainment industrie zal nemen is het verbreden van de afzetmarkt naar landen als Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, het vaste land van Azië, Australie en Oost Europa. Tegelijkertijd probeert men te blijven groeien in de bestaande markten.

We bedanken Civil voor het schrijven van dit bericht.