1 min

Tags in dit artikel

,

Rondlopen in een virtuele omgeving is nu echt mogelijk. Een paar studenten van de Universiteit van Tsukuba (Japan) hebben dit systeem ontworpen. Om wat bewegingseffect te krijgen moest u tot nu toe een beroep doen op een controller of een joystick, maar dit is niet echt realistisch.

Uit vier losse vierkante tegels bestaat deze soort autonoom bewegende vloer. De tegels kunnen zich onafhankelijk van elkaar bewegen en ze beschikken over wieltjes. De tegels verplaatsen zich zodanig dat er een soort pad voor de speler ontstaat als de speler begint te lopen terwijl hij op één van de tegels staat. De speler blijft eigenlijk in werkelijk ter plaatse lopen omdat de tegels zich de hele tijd tegen de looprichting in bewegen. Als een vlak gepasseerd is, verplaats hij zich weer zodanig dat er weer een compleet pad ontstaat.

De speler heeft magneten in de schoenen waardoor de tegels weten in welke richting ze uitmoeten. Best knap dat de technologie al zover is maar dit heeft nog wel zo zijn nadelen. Om het looptempo van een gemiddelde gebruiker te kunnen bijhouden gaan de tegels nog lang niet snel genoeg.