2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Iedereen heeft het natuurlijk al uitgebreid in het nieuws gezien. Eerst zet hoofdofficier Tonino zijn computer met allerlei informatie bij het grofvuil. En vandaag was in het nieuws dat zijn emailadres was gehacked. Neukia.nl is na het publiceren van een email die een hacker uit de mailbox van Tonino op zwart gegaan.

Zelf zegt hbeez van Neukia.nl:

Quote:

Wat begon met een log waarmee we onze bezoekers wel even zouden entertainen – ongeacht of het nou gephotoshopt was of niet – eindigde met Neukia.nl in het NOS journaal. Zonder na te denken bij de consequenties van het plaatsen van de brief en de screenshots publiceerden we alles wat we in onze handen kregen van een hacker die schuil gaat onder de nick ‘countzer0’.

Inmiddels was de situatie dusdanig geëscaleerd dat ik – hbeez – heb besloten om de KLPD te contacteren. De situatie is uitgelegd, en we verlenen onze volledige medewerking zodat de hacker van de e-mail account van de heer Tonino, countzer0, verantwoordelijkheid kan nemen voor z’n daden.

Een gekke gewaarwording om van Peter R. de Vries te horen dat de informatie die wij – als klein weblog – over de officier van justitie hebben gepubliceerd wel degelijk klopte. Wat begon met een grap is inmiddels niet meer om te lachen. Onze oprechte excuses gaan dan ook naar de heer Tonino. We wensen hem veel sterkte en hopen dat naïviteit niet de reden is dat Neukia voor altijd offline gaat.

– hbeez, namens de Neukia-crew

Alhoewel ook andere media (bijv. NOS) ook al emails hebben getoond zijn daar (nog) geen stappen tegen genomen.