2min

Tags in dit artikel

, , ,

In navolging van Nokia heeft nu ook Symbian een overeenkomst gesloten met Microsoft. Symbian ontwikkelt besturingssystemen voor mobiele telefoons en is daarmee tevens concurrent van Microsoft.

Beide bedrijven willen echter meer gaan samenwerken en daarom is deze deal gesloten. Symbian krijgt met de deal een licentie op een deel van de software van Microsoft zodat Symbian haar besturingssysteem kan laten samenwerken met Microsoft’s Echange Server 2003.
Dat houdt in dat gebruikers binnenkort met Symbian telefoons hun e-mail, kalender, contactpersonen en ander informatie kunnen synchroniseren met bijvoorbeeld Outlook.

Symbian, dat deels eigendom is van Nokia, wil met de deal meer zakelijke klanten bedienen, omdat vooral deze groep hun smart-phone gebruiken om data te synchroniseren.
Ook voor Microsoft heeft de deal voordelen omdat op deze manier meer telefoons compatible zijn met de software van het bedrijf.

Zoals gezegd zijn Microsoft en Symbian eigenlijk concurrenten. Symbian is momenteel de absolute marktleider op het gebied van besturingssystemen voor telefoons, vooral vanwege het feit dat Microsoft moeite heeft om haar besturingssysteem te slijten bij telefoonfabrikanten.
Dat kan tevens één van de redenen zijn waarom Microsoft nu wat meer toenadering zoekt tot zowel Nokia als Symbian.

Gericht op de toekomst is de samenwerking tussen de drie goed te verklaren. Momenteel maken smart-phones nog slechts een klein deel uit van de totale markt van telefoons, maar verwacht wordt dat dit aantal in de loop van de jaren een stuk groter zal worden.