Een Chinese gamer heeft een andere gamer vermoord, omdat deze zijn virtuele zwaard zou hebben verkocht voor ‘echt’ geld.

Volgens de krant China Daily speelden de twee mannen een online spel genaamd ‘Legend of Mir 3’. Door bepaalde taken in het spel te voltooien kan de speler unieke items winnen, waaronder virtuele zwaarden die in het spel gebruikt kunnen worden.
De 41 jarige Chengwei won afgelopen februari zo’n zwaard in het spel en leende het tijdelijk uit aan een ander speler genaamd Caoyuan. Deze man verkocht het zwaard echter aan een andere speler en ontving daarvoor 7.200 ‘echte’ Chinese yaun, oftwel circa 700 euro.


In het spel Legend of Mir 3 kunnen spelers unieke items verdienen, zoals zwaarden en bepantsering

Chengwei was uiteraard niet blij met deze verkoopactie en meldde het voorval bij de lokale politie. De politie wist zich echter geen raad met deze virtuele diefstal en vertelde Chengwei dat het zwaard niet echt was en dus ook niet ‘echt’ gestolen had kunnen worden.

Chengwei nam echter geen genoegen met deze uitleg en maakte een afspraak met Caoyuan om de zaak op te helderen. Alhoewel Caoyaun beloofde om Chengwei te betalen voor het zwaard verloor Chengwei tijdens het gesprek zijn geduld en stak hij Coayuan in zijn borst, waardoor deze overleed.

Chengwei meldde zich daarop weer bij de politie, maar dit keer om zichzelf aan te geven.
Volgens de China Daily heeft deze zaak aangetoond welke problemen gamers kunnen hebben met hun virtuele eigendommen. Sommige instanties hebben reeds gesuggereerd dat virtuele eigendommen uit games aangemerkt moeten worden als ‘echte’ eigendommen, omdat spelers vaak tijd en geld kwijt zijn aan het vergaren van deze items.