1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In een eerder bericht op deze site was te lezen dat ATI in haar multi-VPU versie geen connector zou gebruiken die de kaarten, naast het moederbord, met elkaar verbindt.
Echter zegt ATI nu echter toch connectors te gaan gebruiken om de kaarten onderling te gaan verbinden. Het principe van de werking van twee kaarten is volgens ATI de bron van het probleem. De tweede kaart moet namelijk eerst informatie krijgen van de eerste kaart voor het een uiteindelijk beeld kan maken.

ATI heeft hier wel een oplossing voor, maar dan zou het nieuwe VPU’s moeten produceren met een geïntegreerde connector. Dit zou ATI enorm veel kosten. Ook zouden klanten die net een nieuwe X800 of X850 kaart gekocht hebben er niet blij mee zijn toch weer een nieuwe te moeten kopen voor Multi VPU.

Er zijn nog geen foto’s van de connector vrijgegeven maar het belangrijkste is dat eigenaren van een X800 of een X850 kaart gewoon een tweede kaart kunnen kopen om hun Multi VPU op te zetten. ATI heeft haar zinnen gezet op een stukje van de dual-VPU markt. De verwachting is dat ATI en Nvidia sterk zullen gaan concurreren wat een prijsdaling met zich mee zal kunnen brengen.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!