2min

Tags in dit artikel

, , ,

Twee Vice Presidents, de Vice President of Graphics Marketing (Matt Skynner) en de Vice President of Worldwide GPU Sales (John Byrne) die afkomstig van AMD zijn, hebben laten weten dat de toekomstige kaarten van ATI die onder de R800-codenaam verkocht gaan worden gebruik zullen maken van twee cores.

Bij de R700 die nu verkocht wordt is hier al sprake van. Wanneer de R800 ongeveer gelanceerd gaat worden is overigens nog niet bekend, maar dat wordt waarschijnlijk volgend jaar. Bij de R800 wil het bedrijf zich opnieuw gaan richten op de prestatie per watt, aangezien het bedrijf erachter is gekomen dat dit behoorlijk belangrijk is voor de consument.

ATI wil weer zorgen voor dezelfde aanpak qua productie, zoals dat bij de R700 het geval was. Het bedrijf wil namelijk eerst een mainstream-chip op de markt zetten die in een aantal kaarten geïmplementeerd gaat worden. Daarna wil het bedrijf zich op een kaart gaan richten met meer performance en waarschijnlijk wordt de eerder gemaakte chip dan gecombineerd met een tweede chip die hetzelfde is, waardoor we bijvoorbeeld een Radeon HD 5870 X2 op de markt gaan zien. ATI kiest voor deze weg, aangezien dit financieel gezien gunstiger is voor het bedrijf. Op deze manier kan ATI namelijk makkelijker aan een goedkopere manier komen om een nieuwe kaart te produceren die toch een high-performance kaart als gevolg heeft. NVIDIA doet het hier anders, want NVIDIA verkiest het high-performance segment boven de rest. Eerst komen de high-performance kaarten namelijk uit en daarna gaat het bedrijf zich richten op mainstream-kaarten.