1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een 22-jarige Brit is door een rechter veroordeeld voor het ombouwen van een XBOX. De man is de eerste ter wereld die voor een dergelijke actie is veroordeeld.

De man bouwde XBOX’en om door er een 200GB harde schijf in te stoppen, waar standaard 80 spellen op geïnstalleerd waren. Hij boodt deze omgebouwde consoles voor 380 pond aan op zijn website. De handelsorganisatie Electronic & Leisure Software Publishers Association (ELSPA) kreeg echter lucht van zijn praktijken en zette een inspecteur op de zaak.

Deze overhandigde zijn bevindingen vervolgens aan de politie, die vervolgens een huiszoeking deed bij de jongen. Behalve de omgebouwde consoles, nam de politie ook nog 3 PC’s en 38 harde schijven in beslag.
De rechter heeft de man nu veroordeeld tot 140 uur dienstverlening. Ook draait hij op voor de kosten van het proces, namelijk 750 pond.

Zoals gezegd is de Brit de eerste in de geschiedenis die wordt veroordeeld voor het ombouwen van een console. De wet die het mogelijk maakt om mensen hiervoor te veroordelen werd vorig jaar van kracht. Volgens ELSPA gaf de strafmaat duidelijk aan dat het ombouwen van consoles een serieuze overtreding is: "Het modificeren van consoles is een activiteit waar ELSPA’s anti-piracy team haar prioriteiten op heeft gesteld. Het is goed om te zien dat Britse rechtbanken dat ook doen," aldus Michael Rawlinson van ELSPA.