min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwste versie van de populaire open-source database server MySQL is uitgekomen. Na een beta periode van ruim een jaar is de final versie af en ter download beschikbaar. Versie 5 biedt een heleboel langverwachte features, waaronder stored procedures, views, triggers, en meer.

"We zijn trots om deze nieuwe versie van MySQL op te leveren, aangezien de meest-gevraagde features van onze gebruikers, klanten en partners erin zitten." aldus Marten Mickos, Chief Executive van MySQL AB.

Naast de eerder genoemde nieuwe features heeft MySQL nu ook een migration tool. Deze tool maakt het overstappen van SQL Server, Microsoft Access, Oracle of andere databases een stuk gemakkelijker. Ook zijn de ODBC drivers geupdate, net als de Java en .NET database drivers. Ten slotte is er nu ook een tooltje voor server administrators om een server op afstand te kunnen stoppen en starten.

MySQL is in twee smaken te krijgen, die alleen in licentie verschillen. De eerste is de open source GPL versie. Deze is gratis te downloaden en te gebruiken. Ten tweede is er de commerciële versie. Prijzen voor die versie beginnen bij $595. De gratis versie is op MySQL.com te downloaden.