1 min Devices

Sun Microsystems maakt MySQL 5.1 beschikbaar

Sun Microsystems kondigt de algemene beschikbaarheid aan van een nieuwe versie van ’s werelds meest gebruikte open source database, MySQL 5.1.

Sun Microsystems maakt MySQL 5.1 beschikbaarDe nieuwe release verbetert de performance en vereenvoudigt het beheer van grote database-toepassingen. De vrijwel definitieve versie van de onder GPL beschikbare software kan nu gedownload worden op de site van MySQL.

De aankondiging vond plaats tijdens de jaarlijkse MySQL Conference en Expo, met bijna tweeduizend deelnemers ’s werelds grootse bijeenkomst voor open source database-ontwikkelaars, -gebruikers, databasebeheerders en corporate IT-managers.

"Als onze gebruikers ooit kozen voor MySQL vanwege de lage kosten, dan hebben ze nu nog meer reden, met de hogere performance, schaalbaarheid, en brede platformondersteuning", aldus Marten Mickos, Senior Vice President Database Group, Sun Microsystems. "MySQL 5.1 is vijftien procent sneller dan zijn voorganger en is daarmee een aantrekkelijke oplossing voor veeleisende webgebaseerde toepassingen."

MySQL 5.1 kent diverse vernieuwingen, gericht op enterprise-gebruik, zoals partitionering op tabel- en indexniveau, rijgebaseerde en hybride replicatie, event scheduler en automatische berichtgeving over mogelijke software-issues en upgrades van de gebruikte versie.

Bron:Techzine Redactie