1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na Google Print kunnen MSN Search gebruikers binnenkort ook boeken doorzoeken. De eerste beta versie wordt in 2006 verwacht.

Via MSN Book Search, zoals de dienst gaat heten, kan gezocht worden in boeken, academische materialen, en andere gedrukte bronnen. Hiertoe zal MSN lid worden van de Open Content Alliance (OCA), om vervolgens samen te werken om content in te scannen en te indexeren.

"Met MSN Book Search zullen we samenwerken met bibliotheken over de hele wereld om informatie uit de wereld’s gedrukte materialen de digitaliseren en te indexeren. Hiermee nemen we een volgende stap in ons doel om vragen van mensen beter te kunnen beantwoorden, met betrouwbare content", aldus Christopher Payne, corporate vice president van MSN Search.

MSN zal eerst boeken uit het publieke domein beschikbaar maken. Hiertoe gaat men ook een samenwerking aan, ditmaal met de Internet Archive dienst. Hierna zal MSN vooral gaan werken aan het digitaliseren van offline content, voornamelijk materiaal waar geen copyright op rust. Overigens benadrukt MSN dat eventuele copyrights gerespecteerd zullen worden, en dat er geprobeerd zal worden in onderling overleg tot een overeenkomst te komen.

Met MSN Book Search hoopt MSN iets te kunnen doen aan het feit dat 50 procent van alle zoekopdrachten niet beantwoord kunnen worden door de huidige zoekmachines. Deze conclusie komt naar voren in een intern onderzoek door Microsoft. Met de nieuwe dienst hoopt men meer informatie te kunnen aanbieden, en daarmee dit percentage omlaag te krijgen.