1 min

Tags in dit artikel

, ,

Eigenlijk stond het toch al vast. Vanaf begin 2006 zou iedereen een kopieerheffing betalen bovenop de normale prijs van een mp3-speler. Stichting De Thuiskopie ging er van uit dat het plan door zou gaan, maar Minister Donner meldde gisteren dat de plannen toch niet doorgaan.

Dat terwijl de stichting is aangewezen door Donner om deze plannen te verwezelijken. De organisatie SONT (Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding), een afgeleide van Stichting de Thuiskopie, moest de onderhandelingen voeren met Brein en de Electronica branche.

De Tweede Kamer vond de invoering van de heffing wat snel gaan. Er zou 25 euro heffing komen op de mp3 spelers, als financiele compensatie voor de muziek en filmindustrie. De regeling zou echter gemakkelijk te omzeilen zijn. Via webwinkels kunnen consumenten immers gemakkelijk MP3 spelers uit het buitenland importeren.

Het wachten is nu op een besluit van de Europese Commissie, aldus Donner. Het ziet er dus naar uit dat we voorlopig nog gewoon MP3 spelers voor een normaal bedrag kunnen kopen.