Het bedrijf Internet Transaction Solutions Inc (ITS) heeft chipgigant Intel aangeklaagd, omdat het bedrijf voor een electronisch betaalmiddel gebruik wil maken van het woord ‘inside’.

De betaalmethode genaamd ‘ePayments Inside’ was niet geheel naar de zin van Intel. Het bedrijf dreigde ITS daarom eerder met een rechtzaak als ze niet af zouden zien van het gebruik van het woord.

ITS heeft op 23 november vorig jaar een verzoek ingediend bij het US Patent en Trademark Office om hun merknaam te registeren en is momenteel in afwachting van de uitspraak daarover.
Volgens ITS zijn er veel meer merken die het woord ‘inside’ gebruiken en dat het bedrijf een compleet ander bedrijf is dan Intel.
Volgens ITS is er dan ook weinig kans dat mensen het betaalmiddel verwarren met Intel.

ITS is daarom nu zelf naar de rechter gestapt. Het bedrijf wil van de rechter horen dat de naam ‘ePayments Inside’ toegestaan is en eist van Intel vergoeding voor de gemaakte juridische kosten.
Het is niet de eerste keer dat Intel zich druk maakt over het gebruik van het woord Inside. In 2002 klaagde het bedrijf de Yogavereniging Yoga Inside al om dezelfde reden aan.