1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De populariteit van Apple’s iPod muziekspelers met harde schijf is zo groot, dat veel concurrenten de strijd op dit gebied met Apple moeten staken.

Zo kondigde computerfabrikant Dell gisteren aan dat het zal gaan stoppen met de productie van muziekspelers met harde schijven. Dat betekent in de praktijk dat de Digital Jukebox spelers met een capaciteit van 5, 20 en 30GB niet meer gemaakt zullen worden. Dell introduceerde deze spelers in 2003, om ook andere markten dan de computermarkt te betreden.
Volgens analisten heeft Dell zich met de spelers echter nooit kunnen onderscheiden van de rest, waardoor de spelers nooit een succes zijn geworden.

Dell zal wel door blijven gaan met de productie van haar nieuwe Ditty spelers, die het bedrijf in september vorig jaar introduceerde. Dat apparaatje is voorzien van 512MB flash geheugen, heeft een ingebouwde FM-tuner, een klein monochroom schermpje en is PlaysForSure compatible.

Ook zal Dell de muziekspelers van andere fabrikanten via haar website blijven verkopen, waaronder Creative’s muziekspelers met een harde schijf.