Qualys komt met een gratis community-editie van zijn Cloud Platform, waarmee kleine organisaties centraal inzicht krijgen in de IT- en webassets van henzelf en de klanten. Ook biedt de oplossing toegang tot de security- en compliance-situatie.

Met de community-editie biedt Qualys organisaties die geen continue scanbehoefte hebben een uitkomst. De inzichten die het Qualys Cloud Platform levert helpen organisaties over de hele wereld al een hoger securityniveau te bereiken. Auditors worden voorzien van compliance-rapportages.

Functionaliteiten

De community-editie belooft door zijn cloud-karakter eenvoudige implementatie. Voor de implementatie is geen hardware-onderhoud nodig en gebruikers zitten niet vast aan on-premises apparaten. Zij hoeven vulnerability signatures dus niet te updaten en er zijn geen extra kosten voor hardware.

Ook de ervaring van het Cloud Platform met het jaarlijks uitvoeren van 3 miljard scans moet van toegevoegde waarde zijn. Hierbij realiseert het platform een nauwkeurigheid van bijna 100 procent, wat Qualys een goede basis noemt voor sterke security en betrouwbare compliance. Gebruikers kunnen volledige beoordelingen van zwakke plakken uitvoeren voor tienduizenden detecties in hybride IT-omgevingen.

Met AssestView, een backend op basis van ElasticSearch, worden alle assets verzameld door gebruik te maken van netwerkscanners. Deze functionaliteit indexeert de assets vervolgens voor direct inzicht en snelle zoekopdrachten. Met de cloudservice zijn organisaties in staat om security-gerelateerde configuratieproblemen te beoordelen, rapporteren en herstellen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwste Center for Internet Security (CIS)-benchmarks.

Beschikbaarheid

De nieuwe uitvoering van de Qualys Cloud Platform zal vanaf eind juli beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen met de oplossing tot 17 interne IP-assets, drie externe IP-assets en één webapplicatie-URL onbeperkt scannen. Ze ontvangen één virtuale scanner appliance voor het scannen van niet-publieke assets.