2min

Lancom Systems heeft een Europees octrooi verkregen voor de integratie van verschillende draadloze technologieën in de WLAN-access points uit zijn E-serie. Deze access point zijn in staat te communiceren met Wireless ePaper Displays, elektronische prijslabels en beacons.

Alle drie de draadloze technologieën communiceren op dezelfde frequentieband (2,4 GHz) en zijn gevoelig voor onderlinge interferentie. Met de gepatenteerde integratie wil Lancom een eind maken aan dit probleem.

Obstakel

Lancom legt uit dat bij WLAN de focus van wireless ePaper-technologie doorgaans ligt op een extreem laag stroomverbruik, niet op een zo hoog mogelijke bandbreedte. Hierdoor kunnen de draadloze ePaper-displays jarenlang zonder externe stroomvoorziening op batterijvoeding worden gebruikt. In het geval van interferenties verbruiken de displays echter meer stroom en gaan ze minder lang mee.

Daardoor vraagt het gebruik van ePaper-displays om een kostbare implementatie en onderhoud van een speciale draadloze infrastructuur. Daarbij was veelvuldig sprake van interferentie met bestaande WLAN of beacon-infrastructuren. Als gevolg hiervan moesten de batterijen van de displays regelmatig worden vervangen, wat de operationele kosten deed stijgen.

Oplossing

Hier speelt de gepatenteerde technologie van Lancom op in, door alle drie de draadloze technologieën op elkaar af te stemmen en samen te brengen. Zo wordt efficiënt en gelijktijdig gebruik zonder interferentie mogelijk. De access points uit de E-serie van Lancom zijn geschikt voor gebruik binnen grote ondernemingen, horecabedrijven, de gezondheidszorg, industrie, het onderwijs en de logistieke sector.

Door de technologie wil Lancom de gebruikers laten profiteren van lagere kosten, een langere levensduur van displays en optimale toekomstbestendigheid. Onduidelijk is echter wanneer we volledige integratie kunnen verwachten.