Sony gaf gister nog aan om door te gaan met het produceren van laptop accu’s, nu worden er echter weer ruim 250.000 eenheden terug geroepen omdat deze mogelijk brandgevaarlijk kunnen zijn.

Eerst werden er nog nog maar 90.000 accu’s terug geroepen, nu blijkt echter dat ook accu’s uit Europa en de Verenigde Staten gevaar lopen. Daarom zijn er nu in totaal 250.000 accu’s terug geroepen, opzich een redelijk opmerkelijke gebeurtenis wanneer je je bedenkt dat Sony gisteren nog meldde door te gaan met het produceren van accu’s.

Er is 427 miljoen dollar apart gezet om de kosten te kunnen dekken, de accu’s die worden terug geroepen zijn niet alleen van Sony, ook de merken Hitachi, Toshiba, Fujitsu, Panasonic, Lenovo, Apple en Dell lopen gevaar. Sony raadt aan om zo snel mogelijk de accu terug te sturen.

Sony heeft inmiddels aan de pers en publiek spijt betuigd, "We nemen het probleem erg serieus en we proberen de omruilactie zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, voor zowel onze klanten als onze afnemers. We willen dat deze zaak zo snel mogelijk achter ons ligt."

Door de massale terugroep erkent ook Sony dat er gevaren zijn voor hun verkoop, maar ook dat er een tekort is aan lithium-ionaccu’s door de massale terugroep. De gevolgen die Sony noemt zijn over het algemeen alleen een keuze voor een ander bedrijf om accu’s te produceren