Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft start in samenwerking met productiebedrijf Rush Company in Nederland en België met de uitzending van de soap/komedieserie "Game+31" via het Xbox Live platform. Xbox live is een wereldwijde online dienst voor games en entertainment voor de Xbox 360.

In "Game+31" volgt men de perikelen van een fictieve Nederlandse Gameredactie. In december start men met vijf pilot-afleveringen om vervolgens in het voorjaar van 2007 te beginnen met de productie van het eerste seizoen. De eerste vijf pilot-afleveringen die allen ca. 5 minuten duren zijn on-demand te bekijken via Xbox Live.

"Omdat Game+31 de eerste serie in zijn soort is zijn wij op zoek gegaan naar een geschikt uitzendkanaal. Deze hebben wij gevonden in Xbox Live van Microsoft. Xbox Live Marketplace geeft ons de ruimte om te experimenteren en zorgt ervoor dat wij onze doelgroep direct aanspreken," aldus producent Maurice Schutte van Rush Company.

Regisseur Hugo Keijzer licht toe: "De markt van videogames groeit elk jaar exponentieel. De industrie is groter dan de filmindustrie en toch wordt gamen nog altijd als ‘nerderig’ afgedaan. Gamen is een lifestyle waar nog te weinig mee word gedaan. Dit bracht ons op het idee om een komedieserie te maken over een fictieve Nederlandse gameredactie."

Xbox Live Marketplace is gratis beschikbaar voor iedere bezitter van een Xbox 360 die de console heeft aangesloten op een breedband internetverbinding. Xbox Live heeft al veel succes geboekt met het aanbieden van multimedia content, onder andere met filmtrailers, muziekvideos en tv-shows als "Pimp My Ride" en "Wakker Worden" van MTV Networks. Xbox Live Marketplace is momenteel zelfs het grootste digitale distributieplatform voor HD content.

"Xbox 360 is de eerste next-generation console en dat bewijzen we onder andere door naast gamen ook HD (high definition) video content aan te bieden. ‘Game+31’, dat ook in HD wordt aangeboden, is bijzonder professioneel geproduceerd en we zijn blij dat de Rush Company er voor heeft gekozen om deze serie via ons platform te distribueren", aldus Thijs van Doorn, product marketing manager van Xbox Live.

De eerste zijn sinds gisteren te bekijken en een trailer is beschikbaar via Game31.nl