Sinds de lancering in maart 2005 is de DS Lite erg veel verkocht. De handheld is goed voor erg hoge verkoopaantallen, dit is volgens Nintendo zelf te wijten aan de nieuwe doelgroep die het bedrijf met het apparaat wil aanboren.

Na een jaar en tien maanden in de winkels is de Nintendo DS de snelstverkopende handheld in de Europese geschiedenis geworden. Met alleen al in december 2006 1,7 miljoen verkochte exemplaren is het in Europa ook verreweg de best verkopende handheld van dit moment.

Het succes van de Nintendo DS wordt volgens Nintendo zelf gestuwd door Nintendo’s Touch! Generations-spellen, waarmee wordt gemikt op non-traditionele doelgroepen. Nintendogs werd gelanceerd in oktober 2005 en is sindsdien vijf miljoen keer over de Europese toonbanken gegaan, terwijl ook Dr. Kawashima’s Brain Training: Hoe oud is jouw brein? het ook goed doet. Tot op heden zijn van deze titel twee miljoen exemplaren verkocht in Europa, en zes maanden na de lancering is deze titel nog steeds goed voor goede verkoopaantallen.

Ook de meer traditionele spellen doen het goed. Spellen als New Super Mario Bros, Super Mario 64 DS, Mario Kart DS, Pokémon Mystery Dungeon en Animal Crossing: Wild World zijn allemaal goed voor meer dan een miljoen verkochte exemplaren in Europa. De successen staan natuurlijk niet alleen op naam van Nintendo, ook spellen van andere uitgevers doen het goed tot zeer goed, met toppers als The Sims 2 Pets (Electronic Arts), Sonic Rush (SEGA) en Disney’s
Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (Buena Vista Games) als meest in het oog springende voorbeelden.

Laurent Fischer, de Europese Marketing Director van Nintendo zegt hierover:
“In september passeerde de Nintendo DS de grens van zes miljoen, en sindsdien volgde het ene hoogtepunt na het andere, en kwamen duizenden mensen dankzij de Nintendo DS voor het eerst in aanraking met videogames. De aantrekkingskracht die deze handheld uitoefent op zowel gamers als non-gamers heeft voor een aanzienlijke groei gezorgd in het game-publiek. Deze mijlpaal van 10 miljoen Nintendo DS-bezitters (in Europa) benadrukt de positie van de Nintendo DS als onbetwiste leider van de portable spelcomputer-markt. De deur staat open naar een heel nieuw publiek – iets wat vijf jaar geleden ondenkbaar was!
De innovatieve Nintendo DS helpt momenteel de hele industrie, aangezien de verkoopaantallen van de Nintendo DS en bijbehorende games de voornaamste drijfveren zijn achter de recente groei van de markt in Europa.”

Nintendo bouwt verder op dit succes met een dynamisch aanbod van nieuwe spellen, waaronder Mario Slam Basketball, Star Fox Command, Actionloop en het langverwachte Final Fantasy III van Square-Enix. Deze titels staan allemaal klaar voor een lancering in de eerste maanden van 2007.

De Nintendo DS Lite is nu verkrijgbaar in zwart, wit en roze, de verwachte verkoopprijs is ongeveer 150 Euro. De Nintendo DS is in Europa verkrijgbaar voor een verwachte verkoopprijs van ongeveer 130 Euro.