1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Franse bedrijf Dassault Systèmes (DS) gaat samenwerken met het bedrijf Allegorithmic om 3D weergaves op het internet beschikbaar te maken. DS heeft reeds een online platform genaamd 3DVIA, Allegorithmic zal haar technieken op het gebied van texturen, 3D ontwikkeling en publicatiesoftware inbrengen voor dat platform.

Door de samenwerking moet het voor internetgebruikers mogelijk worden om levensechte texturen toe te passen op virtuele 3D objecten en omgevingen, zodat deze zeer realistisch worden. Volgens de bedrijven is dat een zeer welkome aanvulling in sectoren waar 3D visualisaties uitgewisseld en gepubliceerd worden.

Allegorithmic is blij met de samenwerking, het bedrijf hoopt met haar bijdrage een goede set tools aan te kunnen leveren voor 3D ontwerpers. DS heeft laten weten dat de tools, engines en textuurbibliotheken van Allegorithmic in de komende releases van 3DVIA verwerkt zullen worden. De mogelijkheden met 3DVIA moeten uiteindelijk eindeloos worden, van 3D advertenties, 3D spelletjes en virtuele rondleidingen tot applicaties waarmee consumenten zeer realistisch een auto kunnen configureren op de website van de dealer.