1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Dell heeft woensdag aangekondigd dat ze al haar 140 kiosken in de VS gaat sluiten. Het concept welke in 2002 was geintroduceerd om computers aan het publiek te demonstreren stopt ermee omdat Dell haar activiteiten naar grote retailers verplaatst, naast haar online verkoop.

Dell sluit de Direct Stores, welke voornamelijk gesitueerd zijn in winkelcentra, per direct. Dit besluit past beter in haar nieuwe verkooop strategie, aldus het bedrijf.

Klanten konden in deze winkeltjes machines uitproberen en bestellen, maar konden er geen bestellingen afhalen. Het concept is echter overbodig geworden omdat Dell vorig jaar, na 23 jaar alleen vanuit directe kanalen te verkopen. Nu is de apparatuur ook verkrijgbaar in 10.000 winkels en uiteraard vanaf de website van Dell.

Bob Kaufman, woordvoerder van Dell, bevestigde dat er buiten de VS nog 50 kiosken blijven bestaan. "Vanaf het begin hebben we gemerkt dat klanten graag onze producten wouden gebruiken en bekijken voor ze tot aankoop overgingen, dit leidde ons naar het kiosk-model, maar nu kunnen onze klanten terecht bij grote winkelketens om hetzelfde te doen".