Nieuwe wireless bridges van D-Link voor 5 km en 20 km

Nieuwe wireless bridges van D-Link voor 5 km en 20 km

D-Link komt met wireless bridges om slecht bereikbare gebieden online te krijgen. Aparte stroomleidingen zijn niet nodig.

D-Link heeft twee nieuwe netwerkoplossingen, bedoeld voor de echt lange afstand. De nieuwe 5 km Long Range Wireless AC Bridge (DAP-3711) en 20 km Long Range Wireless AC Bridge (DAP-3712) zijn ontworpen om “zeer flexibele, stabiele en snelle connectiviteit te bieden in voorheen onmogelijk bereikbare gebieden in zowel stedelijke als landelijke omgevingen,” aldus het bedrijf, dat overdrachtssnelheden tot 867 Mbps toezegt.

Beide zijn uitgerust met high-gain 15 en 23 dBi directionele antennes. Deze zorgen voor een snelle, stabiele netwerkdekking die overeenkomt met een bekabelde verbinding, tot respectievelijk 5 km en 20 km afstand. “Beide wireless bridges zijn dus ideaal voor het opzetten van videobewaking of draadloze toegang op afgelegen locaties, maar ook in steden en dorpen,” zegt D-Link.

De twee bereiken hun snelheid dankzij TDMA-technologie. Die filtert interferentie door een schema te maken voor het access point van de bridge en de client. Transmissies krijgen een tijdslot toegewezen, waardoor data collisions worden geëlimineerd en interferentie wordt verminderd om zo de efficiëntie van de zendtijd en overdrachtssnelheden te maximaliseren. Beide worden geleverd met ingebouwde 128-bits WPA(2)-personal en WPA(2)-enterprise draadloze codering om end-to-end beveiliging te ondersteunen.

All weather, zonder stroomleiding

De robuuste, water- en stofdichte IP66-behuizingen en ingebouwde 8 kV overspanningsbeveiliging betekenen dat de bridges overal kunnen worden ingezet “om een consistente netwerkverbinding te garanderen, in alle weersomstandigheden en onder zware omgevingscondities.”

De nieuwe wireless bridges ondersteunen bovendien Power-over-Ethernet (PoE) en worden geleverd met een PoE-injector. “Hierdoor kunnen de apparaten snel en moeiteloos worden geïnstalleerd zonder dat aparte stroomleidingen nodig zijn.”

De D-Link DAP-3711 en DAP-3712 zijn later deze maand verkrijgbaar. De DAP-3711 heeft een adviesprijs van 140 euro, de DAP-3712 van 167 euro, beide exclusief  BTW.