2min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens de Chinese krant ‘Commercial Times’ heeft Apple een order voor 24 tot 25 miljoen 3G-iPhones geplaatst bij Foxconn Electronics dat in Taipei gevestigd is.
Apple liet eerder de iPods en de huidige iPhone bij de fabrikant maken.

De krant meldt dat de orderlevering gepland staat voor begin juni. Dit zou de geruchten bevestigen dat Apple de 3G-iPhone in juni zal introduceren. In juni zullen er volgens de krant maximaal drie miljoen iPhones geleverd worden, waarna er maximaal 24 tot 25 miljoen geleverd worden gedurende de levensduur van het apparaat.

Apple verkocht tot nu toe alles bij elkaar zo’n zes miljoen iPhones en ligt naar eigen zeggen nog steeds op schema voor de doelstelling om tegen het einde van 2008 minimaal tien miljoen iPhones te hebben verkocht. Mogelijk zal een 3G-iPhone hierin wel een grote rol gaan spelen. Naar verluidt zal Apple ook afzien van haar werkwijze om de iPhone te koppelen met een provider.

Onlangs werd al duidelijk dat Apple in onderhandeling was met de Italiaanse telecomprovider Telecom Italia Mobile (TIM) voor de lancering van een 3G-iPhone in Italië. Naar verluidt zal de eerste paar maanden de iPhone exclusief voor TIM zijn en daarna zal Apple een geünlockte iPhone leveren voor andere telecomproviders. Kort daarna bleek dat Apple mogelijk in België ook een 3G-iPhone wil introduceren. Providers Proximus, Mobistar en BASE werken naar verluidt aan speciale iPhone-pakketten met ondersteuning voor Visual Voicemail. Mobistar zou, net als TIM in Italië, enkele maanden het alleenrecht krijgen op de iPhone waarna Apple vervolgens ook aan België geünlockte iPhones zal leveren.

De Europese verkopen van iPhones kunnen wel een opsteker gebruiken. In alle Europese landen waar de iPhone tot nu toe geïntroduceerd werd, was het succes niet zo daverend. Mede ook door de sterke geruchtenstroom over een 3G-iPhone met onder andere GPS. Klanten zouden massaal wachten op een iPhone met 3G-ondersteuning en daarom de huidige iPhone links laten liggen.

Hoewel de iPhone op dit moment slechts een kleine bijdrage levert aan de omzet van het bedrijf uit Cupertino, voorspellen analisten dat de kans vrij groot is dat Apple op een gegeven moment een zelfde aandeel heeft als het met de Mac wist te verwerven. Dit zou uiteindelijk resulteren in een omzet van 15 tot 20 miljoen dollar voor de iPhone.