De Oostenrijkse krant der Standard maakte vandaag bekend dat Apple de nieuwe 3G-iPhone in Oostenrijk uit gaat testen. Ook zou de nieuwe telefoon al snel beschikbaar moeten komen.

De bevestigde provider T-Mobile Oostenrijk tijdens een persconferentie vandaag. Volgens de provider zal de 3G-iPhone spoedig beschikbaar zijn en is Oostenrijk als testgebied uitgekozen voor de nieuwe generatie iPhone. Hiermee zal T-Mobile Oostenrijk waarschijnlijk ook als een van de eersten de beschikking krijgen over de nieuwe iPhone.

De provider geeft daarnaast aan dat er flexibelere abonnementen komen met aantrekkelijkere prijzen. Verkoopcijfers zijn niet bekend gemaakt, maar uit alles blijkt wel dat de verkoop van iPhones in de Europese landen waar de iPhone verkrijgbaar is te wensen overlaat. Door de introductie van een 3G-iPhone zou een nieuwe doorbraak mogelijk gemaakt moeten worden.

De productie van de nieuwe generatie iPhones zou volgens berichten uit verschillende hoeken van de wereld reeds begonnen zijn. De eerste leveringen van het in Taipei gevestigde Foxconn Electronics, het bedrijf dat de iPhones voor Apple gaat maken, staan gepland voor juni dit jaar. De verwachting is dat Apple rond dezelfde tijd ook de nieuwe iPhone zal introduceren. Ook komt de nieuwe firmware rond die tijd beschikbaar, waardoor ook het zakelijk gebruik van de iPhone gemotiveerd wordt.

Deze nieuwe iPhone zal ten eerste dunner zijn, de beschikking krijgen over een GPS-chip en ook zullen verschillende designbezwaren van gebruikers aangepakt zijn. Zo zal de headphone-jack nu aangepast zijn zodat alle oordopjes aangesloten kunnen worden. Naar verluidt komen er meerdere modellen in verschillende prijsklassen om nog beter aan de diversiteit en eisen van consumenten te kunnen voldoen.

Of en wanneer de iPhone in Nederland geïntroduceerd wordt is nog altijd onduidelijk. Wel deden geruchten de ronde dat onze zuiderburen, de Belgen, de 3G-iPhone in hun bezit zouden krijgen. Nadat de geruchtenmolen voor een Nederlandse introductie van de iPhone stopte is het angstvallig stil gebleven rondom een Nederlandse introductie.