1 min

Tags in dit artikel

, , ,

GameStop heeft besloten om de verkoop van de Zune stop te gaan zetten. Het bedrijf heeft besloten de verkoop van deze MP3-speler, afkomstig van Microsoft, stop te zetten wegens tegenvallende verkoopresultaten.

Volgens GameStop verkoopt de Zune amper, vandaar het bedrijf besloten heeft alleen de huidige voorraden nog te verkopen en daarna niks meer te bestellen. Volgens een woordvoerster van GameStop heeft het bedrijf de vraag naar de speler overschat.

Ongeveer een week geleden heeft Microsoft nog bekend gemaakt dat er inmiddels 2 miljoen exemplaren van de speler van eigenaar gewisseld zijn. Dit is echter, in vergelijking met Apple, een vrij lange tijd. Apple’s iPod wist in drie maanden tijd ongeveer 10,6 miljoen exemplaren te verkopen. Tijdens de kerstmaanden werden hier nogmaals 22,1 miljoen exemplaren aan toegevoegd. Microsoft’s Zune weet echter in zes maanden slechts één miljoen exemplaren te verkopen. Daarna heeft de speler nog een jaar nodig om de andere miljoen exemplaren te verkopen.

Wanneer men kijkt naar de statistieken, geleverd door Google, is het duidelijk dat Microsoft slechts een keer boven Apple wist te komen. Dit was in de maanden dat de iPod amper aan te slepen was omdat de voorraden op waren. In de statistieken van Amazon geldt hetzelfde, de Zune verliest van Apple’s iPod.