2min

Tags in dit artikel

, , , ,

LeaseWeb, een grote zakelijke hostingprovider van Nederland, heeft haar toch al omvangrijke hosting netwerk verder uitgebreid van 160 Gigabit per seconde (Gbps) naar 210 Gbps.

De uitbreiding betekent concreet dat LeaseWeb nieuwe poortcapaciteit heeft ingekocht bij een aantal telecomcarriers (transitverkeer) en een internetexchange (peering). Bij Tata Telecommunications, voorheen Teleglobe, heeft LeaseWeb 10 Gigabit aan extra poortcapaciteit afgenomen. Evenals bij Global Crossing. TeliaSonera is goed voor 20 Gigabit extra poortcapaciteit in het hosting netwerk van LeaseWeb. Daarnaast is voor extra peering-mogelijkheden 10 Gigabit nieuwe poortcapaciteit ingekocht bij de London Internet Exchange.

In totaal is in het hosting netwerk dus 50 Gbps aan capaciteit toegevoegd. "Ons netwerk groeit inderdaad hard," zegt Bastiaan Spandaw, network architect van LeaseWeb. "Ter vergelijking, in 2006 hadden we nog maar 40 Gigabit per seconde aan bandbreedte in gebruik. Het is op zich niet zo vreemd dat het hosting netwerk zo snel groeit. Als je veel capaciteit hebt, dan trekt dat grote klanten aan, klanten die erg veel bandbreedte verbruiken. Dankzij die klanten groeit het hosting netwerk vervolgens nog een keer zo hard."

De klanten van LeaseWeb verbruiken nu in totaal 95 Gbps aan bandbreedte, maar binnen enkele weken zal de grens van 100 Gbps zijn bereikt. "Daarom breiden we nu alvast uit," zegt Spandaw. "Wij willen niet het risico lopen dat er iets tegenzit bij het inkopen van poortcapaciteit en we pas later dan wenselijk het hosting netwerk kunnen uitbreiden. We hebben onze klanten beloofd dat wij altijd twee keer zoveel capaciteit aanhouden als zij aan bandbreedte verbruiken. Die filosofie willen we blijven waarmaken. Klanten moeten er op kunnen rekenen, omdat we hen met de filosofie een sterk schaalbare oplossing voor hosting hebben beloofd."

"Schaalbaarheid in ons hosting netwerk is voor een aantal klanten van LeaseWeb erg belangrijk," zegt Ruud Mous, sales director van LeaseWeb. "We hebben verschillende klanten die audio en video rechtstreeks via ons hosting netwerk distribueren. Deze klanten verbruiken niet alleen veel bandbreedte, maar verwachten ook dat wij op ieder moment van de dag bandbreedte voor hen kunnen bijschalen. Onze netwerkfilosofie maakt dat mogelijk."