2min

Tags in dit artikel

, , ,

LeaseWeb, de grootste zakelijke hostingprovider van Nederland, gaat haar omvangrijke wereldwijde hostingnetwerk opnieuw structureren. Met de aanschaf van twee Cisco CRS-1’s wordt de netwerkinfrastructuur hiërarchischer, beter schaalbaar en wordt een capaciteitsgroei in bandbreedte mogelijk naar 1900 Gigabit per seconde (1,9 Terabit/s).

Klanten van LeaseWeb gebruiken op dit moment 80 Gbit per seconde aan bandbreedte. De aanschaf van twee Cisco Carrier Routing System 1’s (CRS-1’s) maakt het voor LeaseWeb mogelijk om met haar hostingnetwerk door te groeien naar een capaciteit van 1900 Gbps (1,9 Terabit/s).

De investering voor deze twee Cisco-apparaten bedraagt in totaal bijna 1,6 miljoen euro.

De twee CRS-1’s krijgen in het nieuwe hostingnetwerk een cruciale rol toebedeeld. Zij vervullen straks een centrale rol in het koppelen van alle datacenters in het netwerk van LeaseWeb met de buitenwereld. LeaseWeb heeft bewust voor twee exemplaren gekozen vanwege een ultieme garantie op uptime. Hiermee is LeaseWeb in staat om de servicelevelagreements met klanten nog beter te waarborgen.

De CRS-1’s staan geografisch gescheiden in verschillende datacenters. De huidige 16 Catalyst 6500-switches moeten die centrale rol afstaan en zullen alleen nog het internetverkeer van klanten intern in het hostingnetwerk transporteren. Het netwerk van LeaseWeb wordt op deze manier hiërarchischer, met minder kruisverbindingen, wat grote voordelen biedt op het gebied van het netwerkbeheer.

"Tot nu toe hebben we elk jaar minstens een verdubbeling gehad in het volume van ons dataverkeer," zegt Con Zwinkels, Managing Director van LeaseWeb. "Als je dat doorrekent in de komende jaren… Momenteel hebben we 80 Gigabit per seconde. Een jaar vanaf nu zal dat 160 Gbps zijn. Over twee jaar is de benodigde capaciteit 320 Gbps. En over een paar jaar zitten we al op bijna 1,3 Terabit/s. Met de huidige netwerkstructuur konden we de groeimogelijkheden niet garanderen. Door de aanschaf van het nieuwe Cisco CRS-1 platform kunnen we die groeicapaciteit wel waarmaken. Technisch gezien zijn de CRS1’s bovendien klaar voor 40 en 100 Gigabit Ethernet. Zodra die standaarden daadwerkelijk te koop zijn, kunnen we die gaan gebruiken."

Ook Cisco is tevreden met de keuze van LeaseWeb. "Ik ben blij dat LeaseWeb als internationaal succesvolle hostingleverancier heeft gekozen voor Cisco’s CRS-1," zegt Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland. "De behoefte aan bandbreedte bij LeaseWeb groeit ontzettend hard. CRS-1 en het bijbehorende nieuwe netwerkontwerp van LeaseWeb maken het mogelijk om de voorspelde groei in hun internetverkeer aan te kunnen. Hiermee zijn klanten van LeaseWeb de komende jaren verzekerd van een enorme groeicapaciteit in bandbreedte."

Cisco CRS-1[/sub]