2min

Tags in dit artikel

, ,

De digitale Robin Hood heeft twee jaar lang Zuid-Afrikaanse banken gehackt, zelf zei hij dat hij het voor de kick deed. Alistair Peterson, de Robin Hood, had het niet op de personen voorzien en zei ook dat hij zelf als software ontwikkelaar het geld niet nodig had.

"Ik had het geld nooit nodig. Ik was een software architect voor een computerbedrijf en verdiende 6000 euro per maand. Ik deed het alleen voor de lol, het was de kick die ik ervan kreeg." aldus Alistair Peterson.

In 2005 is hij begonnen en na twee jaar is Peterson dus uiteindelijk gearresteerd, maar ondertussen was er al wel 1,2 miljoen euro overgeboekt. Hij had zelf een keylogger worm ontwikkeld en kon zo de inloggegevens bemachtigen. Van al dit geld hield Peterson zelf 25 procent en de rest ging naar katvangers.

Peterson wist wat hij deed, want hij boekte nooit meer dan 1400 euro per keer over, want bij hogere bedragen moet je toestemming hebben van de manager. Hij boekte het geld dan op een rekening van een katvanger en die zou dan 25 procent over moet boeken, maar het gebeurde vaak genoeg dat Peterson niets kreeg.

"Toen ik me met die onzin bezighield kon ik niet slapen. Ik was altijd onrustig, wetend dat de politie elk moment voor mijn deur kon staan. Toen ik gearresteerd was heb ik die nacht als een baby geslapen, en mijn celstraf liet me realiseren dat mijn interesse in informatiebeveiliging ligt." Inmiddels werkt hij samen met het team dat voor zijn arrestatie verantwoordelijk was en is hij een nieuw bedrijf gestart.