1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

SCO Group moet iets meer dan 2,5 miljoen dollar betalen aan Novell, zo heeft een rechter in Amerika onlangs besloten. SCO is bekend van de rechtzaken omtrent het gebruik van UNIX-copyright in onder andere het Linux-besturingssysteem.

Rechter Kimball Rules heeft in zijn uitspraak opnieuw naar voren gebracht dat Novell het recht heeft op UNIX-royalty’s, net als in zijn vorige uitspraak. De rechter heeft nu vastgelegd dat SCO iets meer dan 2,5 miljoen dollar moet betalen aan Novell, dit is minder dan de twintig miljoen waar Novell op hoopte.

De rechter besloot dat SCO onterecht royalty’s van Sun Microsystems heeft geïnd omtrend UNIX-licenties. SCO dacht het copyright te hebben op dit besturingssysteem, maar de rechter besloot dat dit niet het geval was. Vreemd genoeg heeft de rechter besloten dat SCO geen royalty’s hoeft door te betalen betreffende een gelijke deal met Microsoft en het innen van SCOsource-licenties.

SCO heeft geluk met de uitspraak: het bedrag is aanzienlijk lager dan de twintig miljoen waar Novell op hoopte. SCO verkeert momenteel in chapter 11-faillissement en ondergaat momenteel een reorganisatie. SCO heeft nog een andere grote rechtzaak lopen tegen IBM over het gebruik van UNIX-code in Linux, een uitspraak in die rechtzaak moet nog volgen.